Muhammad Yusuf ijodini talqini - Xudayberganova Yulduz Baxtiyarovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada o`zbek xalqining sevimli shoiri Muhammad Yusufning hayoti va ijod yo`li, shoir ijodidagi rang baranglik, soddalik va xalqchillik jihatlari tasniflanadi. Muhammad Yusuf ijodida Vatan mavzusiga alohida urg`u berilgan bo`lib, maqolada shoir ijodida Vatan siymosiga berilgan ta`rif, yoshlarni Vatanparvarlik ruhida tadbiyalashda shoir ijod namunalarining o`rni haqida ham fikr bildiriladi. Qolaversa shoir ijodi haqida zamonamiz adiblari va yetuk shaxslarining fikrlari ham bayon etilgan.