Умумий ўрта таълим мактаблари информатика ва ахборот технологиялари фани ўқитувчилари масофавий таълим технологиялари асосида методик компетентлигини ривожлантиришнинг айрим муаммолари ва ечимлари - Хуррамов Баҳодир Саппарович (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Мақолада умумий ўрта таълим мактаблари информатика ва ахборот технологиялари ўқитувчиларида масофавий таълим технологиялари асосида методик компетентликни ривожлантиришдаги асосий муаммолар ва уларнинг ечимлари таҳлил қилинган. Тадқиқотда техник инфратузилма, педагогларнинг рақамли саводхонлиги ва методик ресурсларнинг чекланганлиги асосий муаммолар сифатида кўрсатилган. Мақола мазкур муаммоларни бартараф этишга қаратилган илмий-амалий тавсияларни ўз ичига олади.