Gidroakkumulyatsion GES-larni energotarmoq ishidagi ahamiyati - Axatov Begzod Erkin o’g’li; Choriyev Behruz To’lqinovich; Qadamboyev Xurmatbek Qo’ziboy o’g’li (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada gidroakkumulyatsion gidroelektr stansiyalarining (GAG) elektr energetika tizimidagi ahamiyati tahlil qilinadi. GAG‟larning ishlash prinsipi, ularning energiyani saqlash va taqsimlashdagi roli, O„zbekiston va jahon tajribasidagi mavjud holati, kamchiliklari hamda ilg„or tajribalar asosida taklif etilayotgan yechimlar bayon etilgan. Shuningdek, mamlakatimizda bunday tizimlarni joriy qilishning istiqbollari va zarur tavsiyalar keltirilgan.