Maktabgacha ta‟lim tashkilotlari pedagoglarining uzluksiz kasbiy rivojlanishida “Metodik mahorat kuni” va “Metodik mahorat soati” tadbirlarining ahamiyati - Eshkuziyeva Mohira Raimqul qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Bugungi kunda maktabgacha ta‟lim tizimi jamiyat taraqqiyotining asosiy poydevorlaridan biri sifatida tobora muhim ahamiyat kasb etmoqda. Bolalarning ilk yoshdagi rivojlanishi ularning kelajakdagi shaxsiyati, ta‟lim olishdagi muvaffaqiyati va ijtimoiy moslashuvida hal qiluvchi rol o„ynaydi. Shu sababli, MTT pedagoglarining kasbiy mahorati va malakasi doimiy ravishda oshirib borilishi zarur. Pedagoglarning uzluksiz kasbiy rivojlanishini ta‟minlashda “Metodik mahorat kuni” va “Metodik mahorat soati” kabi tadbirlarning o„rni beqiyosdir. Ushbu maqolada mazkur tadbirlarning ahamiyati, ularning pedagoglar malakasini oshirishga ta‟siri va MTT tizimida uzluksiz ta‟limni ta‟minlashdagi roli atroflicha ko„rib chiqiladi.