NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI - Safarov Shohruxbek Abduvali o’gli (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqola nazariy va amaliy fanlar sohasida amalga oshirilayotgan dolzarb islohotlar hamda zamonaviy ta‟lim tizimining innovatsion rivojlanish yo„nalishlariga bag„ishlangan. Maqolada ta‟lim sohasida raqamli texnologiyalarni joriy etish, fanlararo yondashuvlarni rivojlantirish, malaka oshirish tizimlarini takomillashtirish va xalqaro ta‟lim standartlariga moslashish kabi muhim jihatlar tahlil qilinadi. Shuningdek, ta‟lim jarayonida sun‟iy intellekt, masofaviy ta‟lim latformalari va individual ta‟lim traektoriyalarining o„rni alohida e‟tiborga olinadi. Maqola islohotlarning ta‟lim sifatini oshirish, talabalarning global raqobatbardoshligini ta‟minlash va jamiyatning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishiga ko„maklashishdagi ahamiyatini ko„rsatib, kelajakdagi istiqbolli yo„nalishlarni muhokama qiladi.