O‘zbekistonda ish haqi va bandlik darajasining o‘zaro bog‘liqligi - Jumanova Xurshidabonu Sherzod qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqola O‘zbekiston iqtisodiyotidagi ish haqi va bandlik darajasining o‘zaro bog‘liqligini Stata dasturiy ta’minoti yordamida tahlil qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda O‘zbekiston Davlat statistika qo‘mitasining 2015-2024 yillarga oid ma’lumotlari asosida ekonometrik modellar qo‘llanilib, regressiya tahlili orqali ish haqi darajasining bandlikka ta’siri o‘rganiladi. Maqola iqtisodiyot sohasidagi tadqiqotchilar, talabalar va siyosat ishlab chiqaruvchilar uchun foydali bo‘lib, Stata dasturidan iqtisodiy tahlillarda foydalanish bo‘yicha amaliy ko‘rsatmalar beradi.