Ўзбекистонда эко-мода: муаммолари ва истиқболлари - Абдуқодирова Наргиза Абдурахимовна (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ушбу мақолада эко-мода тушунчаси, унинг келиб чиқиши ва замонавий мода саноатида тутган ўрни ҳақида сўз юритилади. Муаллиф эко моданинг асосий тамойиллари — барқарорлик, қайта ишлаш, табиий материаллардан фойдаланиш ва экологик масъулият масалаларини ѐритади. Мақолада шунингдек, экологик модага ўтишнинг атроф-муҳит ва инсон саломатлиги учун аҳамияти, шу йўналишдаги дунѐ ва маҳаллий ташаббуслар, дизайнерлар ва истеъмолчиларнинг роли таҳлил қилинади. Мақоланинг асосий мақсади — жамиятда экологик онгни юксалтириш ва мода орқали табиатни ҳимоя қилишга ҳисса қўшишдир.