O‘RTA OSIYO XONLIKLARI DAVRI TARIXINI O‘RGANISHDA AN’ANAVIY VA VIRTUAL YONDASHUVLAR TAQQOSLAMASI - Karimova Oyshaxon Abdullajon qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Maqolada O‗rta Osiyo xonliklari — xususan, Buxoro, Xiva va Qo‗qon xonliklari — tarixini o‗rganishda an‘anaviy hamda virtual yondashuvlarning ilmiy-pedagogik imkoniyatlari tahlil qilinadi. Ta‘limda raqamli vositalardan foydalanish jarayoni virtual muzeylar, 3D rekonstruksiyalar, mobil ilovalar, AR/VR texnologiyalar, onlayn arxivlar orqali boyitilmoqda. Maqolada ushbu vositalarning ta‘lim samaradorligiga ta‘siri, o‗qituvchilar va o‗quvchilar tajribasi asosida tahlil qilinadi. Ilmiy metodika nuqtai nazaridan ikki yondashuvning integratsiyasiga doir amaliy tavsiyalar beriladi.