Bo‘lajak bоshlаng‘iсh sinf o‘qituvchilarning kasbiy mahoratini oshirishga yo‘naltirilgan yondashuvlar - Bekniyazov Qonisbay Isakovich (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada o‗qituvchilarning kasbiy-gnostik kompetensiyasini rivojlantirishning nazariy asoslari tahlil qilinadi. Kasbiy-gnostik kompetensiya o‗qituvchining bilim olish, tahlil qilish va amaliyotga tatbiq etish qobiliyatini o‗z ichiga olgan muhim pedagogik tushuncha hisoblanadi. Maqolada mazkur kompetensiyaning asosiy tarkibiy qismlari – kognitiv, shaxsiy va faoliyatga oid komponentlar o‗rganilib, ularning o‗qituvchi kasbiy faoliyatidagi ahamiyati yoritiladi.Bundan tashqari, maqolada kasbiy-gnostik kompetensiyani rivojlantirish usullari – muammoli ta‘lim, reflektiv pedagogika, interfaol metodlar va ta‘lim jarayonida axborot texnologiyalaridan foydalanish imkoniyatlari ko‗rib chiqiladi.