Raqamli iqtisodiyotni rivojlantirish orqali mintaqalar raqobatbardoshligini oshirish yo‘nalishlari - Ulashov Aliboy Rashid o‘g‘li; Hotamov Ogʻabek Hoshimovich (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
O„zbekiston Respublikasida raqamli iqtisodiyotni rivojlantirish zamonaviy global iqtisodiy tizimga integratsiyalashuvda muhim omil hisoblanadi. Raqamli texnologiyalarning tezkor rivojlanishi mamlakatimizda iqtisodiy islohotlarning samaradorligini oshirish, samarali boshqaruv tizimini shakllantirish, shuningdek, mintaqalararo raqobatbardoshlikni ta‟minlashda muhim rol o„ynamoqda. Bugungi kunda raqamli iqtisodiyot – bu nafaqat texnologik yangilik, balki iqtisodiy samaradorlik, qulay biznes muhiti, mintaqalar raqobatbardoshligi va zamonaviy boshqaruv tamoyillarini joriy etish vositasidir ham.