МУРОЖААТЛАРНИ КЎРИБ ЧИҚИШДА ОМБУДСМАН ВАКОЛАТЛАРИ ВА ИНСОН ҲУҚУҚЛАРИНИ ҲИМОЯ ҚИЛИШДАГИ ИШТИРОКИ - Шахбозбек Шоядбеков Шухратбек ўғли (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
ушбу тезисда жисмоний ва юридик шахсларнинг давлат органи, ташкилот, муассасаси ва уларнинг мансабдор шахсларига мурожаатлари тушунчаси, уларнинг ҳуқуқий табиати, мурожаатларнинг кўриб чиқилишида инсон ҳуқуқлари бўйича вакил (омбудсман) институтининг роли ҳақида баѐн этилади.