Soliq yuki va uning iqtisodiy faoliyatga ta`siri - Minavvarov Muhammadali; Mamatqodirov Shohrux; M. G`oziyev (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Soliq yukining iqtisodiyotga ko'plab topilgan ta'siri tahlil qilingan. Avvalo, soliq yuki tuzilishining nazariy asoslari, uning turlari va usullari yoritilgan. , soliq yukining iqtisodiy faoliyatga erishish va yordam ta'sirlari alohida ko'rib chiqadi. Laffer egri chizig'i orqali optimal soliq stavkasi tushunchasi izohlangan. Maqolada O'zbekiston misolida so'nggi yillardagi soliq jarayonlari va iqtisodiy muhitga ta'siri ham tahlil qiladi. Hisob-kitoblarida asosiy soliq yukining adolatli taqsimlanishi va uning tadbirkorlik faolligini rag'batlantiruvchi omil sifatida ta'kidlanadi.