МАҲАЛЛИЙ БЮДЖЕТ ХАРАЖАТЛАРИНИ РЕЖАЛАШТИРИШНИНГ САМАРАЛИ МЕХАНИЗМЛАРИНИ ИШЛАБ ЧИҚИШНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ МАСАЛАЛАРИ - Рўзметов Жавлон Исломбоевич (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Мазкур тезисда маҳаллий бюджет харажатларини режалаштириш жараѐнида юзага келаѐтган муаммолар ва уларни ҳал этиш бўйича самарали механизмларни такомиллаштириш йўллари таҳлил қилинади. Ўзбекистонда амалга оширилаѐтган молиявий ислоҳотлар, маҳаллий молия органлари фаолияти ҳамда хорижий тажрибалар таҳлили орқали бюджет харажатларини мақсадли ва самарали тақсимлашнинг илғор усуллари кўриб чиқилади.