PUL-KREDIT SIYOSATI: O‘ZBEKISTON TAJRIBASI VA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI - Sharifova Iroda Erkin qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada O„zbekiston Respublikasida amalga oshirilayotgan pul-kredit siyosatining mazmuni, asosiy yo„nalishlari va iqtisodiyotga ta‟siri tahlil qilingan. Xususan, inflyatsiya darajasini nazorat qilish, kreditlashni kengaytirish, valyuta barqarorligini saqlash va aholi omonatlarini jalb etish kabi omillar alohida ko„rib chiqilgan. Shuningdek, statistik ma‟lumotlar asosida olib borilgan tahlillar orqali pul kredit siyosatining real sektorga ko„rsatayotgan ijobiy va salbiy ta‟sirlari yoritilgan. Maqola yakunida mavjud muammolar va ularni bartaraf etish bo„yicha istiqbolli takliflar keltirilgan.