ТАЪЛИМ ТИЗИМИДА ПСИХОЛОГ КАДРЛАР ТАЙЁРЛАШНИНГ ПЕДАГОГИК ИМКОНИЯТЛАРИ - Хусайнова Зарина Комилжоновна (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Мақола таълим тизимида психолог кадрларни тайѐрлашнинг педагогик имкониятларига бағишланган бўлиб, уларнинг назарий ва амалий асослари, замонавий таълим талабларига мослашуви ҳамда таълим жараѐни сифатини оширишдаги роли кенг ѐритилган. Психологларнинг касбий компетенцияларини шакллантиришда интегратив усуллар, рақамли технологиялар, инклюзив таълимга тайѐргарлик ва амалиѐтга йўналтирилган ѐндашувларнинг аҳамияти таъкидланади. Мақолада таълим муассасалари, амалиѐт базалари ва давлат ўртасидаги ҳамкорликнинг муҳимлиги, шунингдек, таълим дастурларини такомиллаштириш зарурати кўриб чиқилади. Ушбу материал педагоглар, таълим тизими мутахассислари ва психолог кадрлар тайѐрлаш билан шуғулланувчи олимлар учун мўлжалланган.