DIN VA MA'NAVIY RIVOJLANISH: O‘ZARO BOG‘LIQLIK - Sadullayev Qobuljon (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Mazkur maqola din va ma‟naviy rivojlanish o„rtasidagi o„zaro bog„liqlikni tahlil qilishga bag„ishlangan. Tadqiqot davomida dinning inson tafakkuri, axloqiy qadriyatlar, ruhiy holat va jamiyatdagi barqarorlikka ta‟siri ilmiy hamda tarixiy manbalar asosida o„rganildi. Shuningdek, diniy qadriyatlar va ma‟naviyat uyg„unligi shaxsiy kamolot hamda ijtimoiy taraqqiyotga qanday hissa qo„shayotgani tahlil qilindi. Natijalarga ko„ra, din insonning ma‟naviy taraqqiyotida asosiy omillardan biri bo„lib, u barqaror jamiyat qurilishida hal qiluvchi ahamiyat kasb etadi.