Din va madaniyat o‘zaro ta’sir aloqalari - Samatov Xurshid O'lmasjonivich; Bahronov Bahrom (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada din va madaniyat o‘rtasidagi murakkab va o‘zaro boyituvchi munosabatlar tahlil qilinadi. Muallif tarixiy va zamonaviy misollar asosida diniy e’tiqodlarning san’at, adabiyot, me’morchilik va kundalik turmushdagi madaniy jarayonlarga ko‘rsatgan ta’sirini ochib beradi. Xususan, Islom sivilizatsiyasi doirasida shakllangan madaniyat namunalariga hamda O‘zbekiston tarixida din va madaniyat o‘zaro bog‘liqligiga alohida e’tibor qaratilgan. Shuningdek, globalizatsiya sharoitida dinlararo bag‘rikenglik va madaniyatlararo muloqotning ahamiyati yoritilgan. Maqola din va madaniyat o‘zaro ta’sirining insoniyat taraqqiyotidagi rolini anglashga xizmat qiladi.