AXLOQIY MUHITDA SHAХSNING RIVOJLANISHINI RAG‘BATLANTIRISH - Samatov Xurshid O’lmasjonovich; Shorobboyev Alibek (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada axloqiy muhitning shaxs rivojlanishidagi roli tahlil etiladi. Ilmiy asoslar va mavjud adabiyotlar tahliliga tayangan holda, oilaviy, ta’limiy va ijtimoiy muhitning axloqiy mezonlari shaxs kamolotiga qanday ta’sir ko‘rsatishi yoritilgan. Shaxsning ma’naviy shakllanishi jarayonida axloqiy qadriyatlarning tutgan o‘rni, ularning ong, xulq va faoliyatdagi ifodalanishi keng ko‘lamda o‘rganiladi.