DINNING JAMIYATDAGI AXLOQIY TASIRI - Samatov Xurshid O’lmasjonovich; Buxronov Amirbek; Buxronov Amirbek (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada dinning jamiyatdagi axloqiy qadriyatlarning shakllanishi va mustahkamlanishidagi o‘rni tahlil qilinadi. Dinning inson xulq-atvori, ijtimoiy munosabatlar va umumiy axloqiy me’yorlarga ko‘rsatgan ta’siri misollar bilan yoritiladi. Shuningdek, turli dinlarning axloqiy tamoyillari solishtirib ko‘riladi hamda zamonaviy jamiyatda din va axloq o‘rtasidagi o‘zaro aloqalarning ahamiyati ochib beriladi.