KOMPANIYALARDA RISKLARNI BOSHQARISH SAMARADORLIGINI BAHOLASH: TAHLIL, METODLAR VA YECHIMLAR - Akbarov Azamatjon Yashin o‘g‘li (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Kompaniyada risklarni aniqlash va baholash jarayoni — bu strategik boshqaruvning ajralmas va muhim tarkibiy qismlaridan biridir. Ushbu jarayon kompaniya faoliyatida mavjud yoki ehtimoliy xavf-xatarlarni aniqlash, ularning darajasi va ta’sirini baholash, hamda ularga nisbatan chora-tadbirlar ishlab chiqish bosqichlarini o‘z ichiga oladi. Mazkur bo‘limda kompaniya darajasida risklarni aniqlash va baholashning asosiy tamoyillari, metodologiyasi va amaliyotdagi yondashuvlari chuqur tahlil qilinadi