Din va manaviy kamolot - Samatov Xurshid; Olimjonov Adhambek (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Mazkur maqolada dinning inson ma‟naviyatini shakllantirishdagi o„rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Dinning inson hayotidagi yo„l-yo„riq ko„rsatuvchi, axloqiy mezonlarni belgilovchi kuch sifatida ta‟siri yoritiladi. Shuningdek, din va ma‟naviy kamolot o„rtasidagi o„zaro bog„liqlik, insonning ruhiy-axloqiy yetuklik sari intilishi, diniy qadriyatlarning jamiyatdagi barqarorlik va birlikni mustahkamlashdagi o„rni ilmiy-nazariy hamda amaliy misollar asosida ko„rib chiqiladi. Maqolada O„zbekistonning ma‟naviy siyosatidagi diniy bag„rikenglik tamoyillari ham alohida e‟tibor bilan yoritilgan. Ushbu mavzu, ayniqsa, yosh avlodni barkamol etib tarbiyalashda diniy-ma‟naviy omillarning qanday rol o„ynashini ochib beradi.