Ma’naviy va ahloqiy talimning oiladagi o’rni - Davronov Qodirbek; Samatov Xurshid O’lmasjonovich (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu ishda ma‘naviy va axloqiy ta‘limning oiladagi o‗rni, uning jam iyat taraqqiyotidagi ahamiyati hamda yosh avlod tarbiyasiga ta‘siri tahlil qilingan. Oila — insonning birinchi ijtimoiy muhiti sifatida, shaxsning ma‘naviy shakllanishida hal qiluvchi omil ekani asoslab berilgan. Tadqiqot davomida ota-onaning axloqiy namunalari, oiladagi muhit, qadriyatlar va urf-odatlarning tarbiyadagi roli yoritilgan. Shuningdek, milliy va za monaviy pedagogik qarashlar asosida oilaviy tarbiya usullarining samaradorligi ko‗rib chi qilgan. Ishda 100 dan ortiq ilmiy, rasmiy va zamonaviy manbalarga tayangan holda xulosa lar chiqarilgan va amaliy tavsiyalar berilgan.