IJTIMOIY ONGDA ZAMONAVIY MAFKURAVIY TAHDIDLAR - Usmonova Shohsanam, Igamberdiyev Donyor Saidxanovich, Mashrabova Sarvinoz Mo’minjon qizi, Xabibullayeva Mohigul To’lqinjon qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Jamiyat hayotidagi mafkuraviy tahdidlarni bartaraf etish, aholi, ayniqsa, yoshlar ma‟naviyatida mafkuraviy tahdidlarga qarshi immunitetni shakllantirish kun tartibidagi dolzarb vazifalardan biriga aylandi. Turli yot g„oyalar va tahdidlarning salbiy oqibatlari shiddatli va xavfli muhitda jamiyat taraqqiyotiga katta xavf tug„dirmoqda. Globallashuvning salbiy oqibatlari har soniyada ortib borayotgani barchamizdan ogohlik va hushyorlikni talab etadi. Ushbu maqolada ilmiy mutaxassislarning ilmiy qarashlari va amaliy tavsiyalari muhokama qilinadi.[1]