Islomda yoshlar tarbiyasining asosiy yo’nalishlari - Saydullayeva Oxista (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada islom dinida yoshlarni tarbiyalashning asosiy yo„nalishlari tahlil qilinadi. Qur‟on va Hadislarga tayangan holda bolalarni tarbiyalashdagi ma‟naviy, axloqiy va diniy mezonlar ochib beriladi. Maqolada islomiy tarbiyaning yoshlarni komil, mas‟uliyatli shaxs sifatida shakllantirishdagi o„rni ta‟kidlanadi. Shuningdek, ota-onalar, jamiyat va ta‟lim muassasalarining yoshlarga ta‟lim-tarbiya berishdagi mas‟uliyati va ularning ijtimoiy ongni shakllantirishdagi roli ko„rib chiqiladi. Zamonaviy tahdidlar sharoitida islomiy tarbiyaning ahamiyati alohida e‟tiborga olinadi. Maqolada yosh avlodni milliy va diniy qadriyatlari asoslangan holda tarbiyalashning dolzarb jihatlari yoritiladi.