IJTIMOIY HAMKORLIK VA BIRDAMLIK KONSEPSIYASI - Usmanova Sh.Sh, Igamberdiyev D, Oxunova Marjona, Sobirova Baxtigul (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Mazkur maqolada ijtimoiy va birdamlik konsepsiyasining nazariy metodologik asoslari uning jamiyat taraqqiyotidagi roli hamda barqaror ijtimoiy munosabatlar shakillanishidagi ahamiyati tahlil qilinadi.Tadqiqotda tarixiy tajriba zamonaviy ijtimoiy –siyosiy sharoitlar hamda ijtimoiy innovatsiyalar asosida ijtimoiy birdamlikni mustahkamlash stretegiyalari ishlab chiqilgan.