YOSHLAR ONGIDA FUQAROLIK POZITSIYASINI SHAKILLANISHI - Usmanova Sh.Sh, Igamberdiyev D, Komiljonova Gulchiroy, Boxovuddinova Mufazzala (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy jamiyatda yoshlarning fuqarolik pozitsiyasini shakllantirishning falsafiy ijtimoiy ong darajasi ijtimoiy mas’uliyati va vatanparvarlik tuyg’ulari bilan uzviy bog’liq bo’lib, u barqaror fuqarolik jamiyatini qurishda muhim omil hisoblanadi. Maqolada yosh avlodda fuqorolik ongini rivosjlantirishda ta’lim tarbiya tizimi ommaviy axborot vositalari ijtimoiy institutlar va madaniy merosning o’rni ilmiy – nazariy asosda tahlil qilinadi.