Boshlang'ich ta'lim tabiiy fanlari darslarida axborot texnologiyalaridan foydalanish - Alimardonova Moʻtabar, Dusiyorova Sarvinoz Jalil qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada boshlangʻich ta'lim o'qituvchilari o`quvchilariga tabiiy fanlarni axborot texnologiyalaridan samarali foydalanishning ahamiyati haqida to'xtalib oʻtilgan. Axborot-kommunikatsion texnologiyalari ya'ni zamonaviy kompyuter texnologiyalari imkoniyatlaridan boshlang'ich sinf darslarida foydalanishning afzallik va qulayliklari yoritilgan. Zamonaviy ta‟lim jarayonida AT tabiiy fanlarni yanada tushunarli, qiziqarli va interaktiv o„qitishga yordam beradi. Maqolada virtual laboratoriyalar, kengaytirilgan reallik (AR/VR), interaktiv platformalar, sun‟iy intellekt vositalari va onlayn resurslarning o„quvchilarning bilim olish jarayoniga ta‟siri o„rganiladi.