Raqamli transformatsiya sharoitida aqlli avtoturargoh tizimlarining rivojlanish bosqichlari va ularning ijtimoiy-iqtisodiy ta’siri - Jovbekov Sirojiddin To’lqin o’g’li; Satvoldiyev Abrorjon Xoshimjon o’g’li (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu tezisda raqamli transformatsiya jarayonida aqlli avtoturargoh tizimlarining rivojlanish bosqichlari va ularning ijtimoiy-iqtisodiy ta’siri o‘rganiladi. Raqamli texnologiyalarning jadal rivojlanishi, xususan, IoT, sun’iy intellekt va sensor texnologiyalarining joriy etilishi orqali avtoturargoh tizimlari samaradorligi oshmoqda. Shuningdek, ushbu tizimlarning atrof-muhitga, shahar infratuzilmasiga va iqtisodiy ko‘rsatkichlarga ta’siri tahlil qilinadi.