YOQILG'I REZERVUARLARIDA SATHNI ANIQLASH JARAYONINI AVTOMATLASHTIRISHDAGI DIZEL YONILG‘ILARI VA ULARNING MARKALARI - Sultonov.I; Xudoyberdiyev Zoidjon Sodiqjon o‘g‘li; G’iyosov Diyorbek Farmon o’g’li; Olimov Mashhur Hasanboy o’g’li (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada dizel yonilg„ilari saqlanadigan rezervuarlarda sathni aniqlash jarayonini avtomatlashtirishning ahamiyati va uning samaradorligi tahlil qilinadi. Dizel yoqilg„ilarining fizik-kimyoviy xususiyatlari, masalan, yuqori zichlik, past bug„lanish va portlovchanlik, ularni saqlashda maxsus texnologiyalarni talab qiladi. Bu jarayonda avtomatlashtirilgan tizimlar sathni aniq va xavfsiz o„lchashga yordam beradi, shuningdek, inson omilidan kelib chiqadigan xatoliklarni minimallashtiradi va tizimning samaradorligini oshiradi. Maqolada dizel yoqilg„ilarining turli markalari, masalan, D, DT, Arctic va Euro-4/5/6, va ularning saqlash va tashish sharoitlari yoritiladi. Har bir dizel markasining o„ziga xos xususiyatlari, ekologik talablar va texnik jihatlariga mos ravishda sensorlar va o„lchov tizimlarining tanlovi muhim ahamiyatga ega. Avtomatlashtirilgan tizimlar yordamida rezervuarlardagi dizel yoqilg„ilari sathining aniq o„lchanishi, xavfsizlikni ta‟minlash, tejamkorlikni oshirish va ekologik me‟yorlarga rioya qilish imkonini beradi.