Paxta quritish barabanida axborotni avtomatlashgan xavfsizlik tizimini loyihalash - Xolmurotov Botirjon Tursinboyevich; Temirov Otabek Amirillo o’g’li; Hamzayev Jonibek O’lmas o’g’li; Rahmonberdiyev Muhammadaziz Muzaffar o’g’li (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Mazkur maqolada paxta quritish barabanlarida yuzaga keladigan texnologik jarayonlar monitoringi, ularni xavfsiz boshqarish va avariyaviy holatlarning oldini olish maqsadida avtomatlashtirilgan xavfsizlik tizimini ishlab chiqish yondashuvlari yoritilgan. Tizim real vaqt rejimida ma’lumotlarni yig‘ib, qayta ishlaydi va xavfsizlik protokollarini avtomatik ishga tushiradi.