"O'gay ona" – asaridagi Ona siymosi talqini - Boliqulova Mehribon, (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2024)
Ushbu maqolada yozuvchi Ahmad Lutfiy Qozonchi badiiy olami haqida ma'lumot berilgan. Yozuvchi ijodidagi boshqa asarlari kabi mashhur va alohida mavqega ega boʻlgan "O'gay ona" asari badiiy tahlil qilingan. Asarda ona siymosi va hayotning gulgun chechaklari boʻlmish farzand tarbiyasi poetik talqini yoritilgan.