Meva va sabzovot saqlash jarayonining IoT modelli avtomatlashtirilgan tizimini loyihalsh - Abdurahimov Oyatillo Abdushukur o’g’li; Temirov Otabek Amirillo o’g’li; Nabiyev Sardor Bahodirjon o’g’li; Sadullayev Sardor Bagandik o’g’li (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada meva va sabzavotlarni optimal sharoitda saqlash uchun Internet of Things (IoT) texnologiyalaridan foydalanib avtomatlashtirilgan nazorat va boshqaruv tizimi loyihalandi. Tizim harorat, namlik, gaz konsentratsiyasi kabi parametrlarni real vaqt rejimida monitoring qilish va avtomatik tarzda sozlash imkonini beradi. Tadqiqotda qurilmalarning o‘zaro integratsiyasi, ma'lumotlarni yig‘ish, tahlil qilish va masofaviy boshqaruv metodlari ko‘rib chiqilgan.