Obraz-ijodkor yaratgan inson dunyosining umumlashgan tasviri - Mamadaliyeva Gulzoda (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2024)
Maqola muallifi adabiyotshunos sifatida badiiy obraz tushunchasini tahlil qilishga harakat qilgan.Badiiy obraz turlarini farqlab tushuntirgan.