ODAM SAVDOSIGA QARSHI KURASHDA XALQARO HUQUQIY MASALALAR - Axmatboyeva Madinabonu O‘ktamjon qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Mazkur maqolada odam savdosi global muammo sifatida tahlil qilinib, uning inson huquqlari, iqtisodiyot va jamiyatga salbiy ta'siri yoritilgan. Odam savdosi jinsiy ekspluatatsiya, majburiy mehnat, va organ savdosi kabi jinoyatlar bilan bog‗liq ekani ta'kidlanadi. Maqolada qashshoqlik, gender tengsizligi va ta‘lim yetishmovchiligi kabi omillar odam savdosining asosiy sabablaridan biri sifatida ko‗rsatilgan. Ishning maqsadi xalqaro va milliy darajada odam savdosiga qarshi samarali choralarni tavsiya etishdir. Xalqaro huquq va BMT konvensiyalarining muhimligi, shuningdek, muammoni hal qilishda ta'limni rivojlantirish, qonunchilikni kuchaytirish va iqtisodiy sharoitlarni yaxshilash zarurligi ta'kidlanadi.