HAQIQIY SONLAR TO’PLAMINING TO’LIQLILIGI - Parpiyev Sodiqjon Abdujalilovich, Adixamjonova Xumoraxon Sherzod qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada haqiqiy sonlar toplamining to’liqliligi haqida tushunchalar, misollar ko’rib chiqildi va Dedekind teoremasi ham tushuntirildi. Bundan tashqari maqolamizda sonlar to’plamlarining chegaralari, to’plamning aniq quyi va aniq yuqori chegaralari xossalari ham o’rganib chiqildi. Maqola haqiqiy sonlar to’plamining to’liqliligini tushunishda muhim tushunchalarni va amaliy qo’llanmalarni taqdim etadi, chunki bu tushuncha ko’plab matematik masalalarni hal qilishda asosiy o’rin tutadi.