QANDLI DIABET: PATOGENEZI, KLINIK BELGILARI, DAVOLASH VA PROFILAKTIKASI - Muhammadjonov. I, Nazarova D.SH (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Maqolada qandli diabet kasalligining etiologiyasi, patogenezi, klinik belgilari va zamonaviy diagnostika usullari ilmiy asosda bayon etilgan. Shuningdek, diabetni zamonaviy davolash protokollari va kasallik rivojlanishini oldini olish bo‘yicha profilaktik chora-tadbirlar muhokama qilingan. DSST va IDF ma’lumotlari asosida statistik ko‘rsatkichlar keltirilgan.