Ma’naviyat va uning jamiyatidagi ahamiyati - Samatov Xurshid, Kamalova Nilufar Ramilevna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada ma‟naviyat tushunchasi, uning mazmun-mohiyati, tarixiy, falsafiy va diniy asoslari chuqur tahlil qilingan. Ma‟naviyatning jamiyat hayotidagi o„rni, uning barkamol avlod tarbiyasidagi ahamiyati, diniy qadriyatlar bilan uzviy aloqasi ko„rsatib berilgan. Shuningdek, O„zbekiston tajribasi, yoshlar ma‟naviyatini shakllantirishdagi muammolar va zamonaviy tahdidlar ham ko„rib chiqilgan.