Farzand tarbiyasida oilaviy munosabatlar va tarbiyaning jtimoiy psixologik xususiyatlari - Bo`riyeva Dinora Ismatillo qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada farzand tarbiyasida oilaviy munosabatlarning ahamiyati hamda tarbiyaning ijtimoiy-psixologik jihatlari ilmiy-nazariy jihatdan ko‗rib chiqiladi. Oila bolalar shaxsining ijtimoiylashuvi va psixologik rivojlanishida yetakchi omil sifatida namoyon bo‗ladi. Tadqiqotda ota-onalar bilan bolalar o‗rtasidagi o‗zaro ta‘sirlar, oilaviy muloqot darajasi, tarbiya strategiyalari va ularning farzandning psixologik holati hamda shaxsiy kamolotiga ko‗rsatadigan ta‘siri chuqur tahlil qilinadi. Shuningdek, oilaviy muhitning psixologik barqarorligi bolaning sog‗lom ijtimoiy integratsiyasini ta‘minlashdagi o‗rni yoritilgan.