Milliy iqtisodiyotni tartiblash va rag‘batlantirishda soliq tizimining samaradorligini oshirish yo‘llari - Miraxmatov Mirrahim Mirzakarim o‘g‘li (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Milliy iqtisodiyotni barqarorlashtirish va uning izchil rivojlanishini ta‘minlashda soliq tizimi eng asosiy davlat moliyaviy vositalaridan biri hisoblanadi. Soliq tizimi orqali iqtisodiyotda muvozanatni saqlash, biznes subyektlari faoliyatini tartibga solish, investitsion jarayonlarni rag‗batlantirish, innovatsion rivojlanishni qo‗llab quvvatlash hamda budjet daromadlarini shakllantirish mumkin. Shu bois, zamonaviy iqtisodiy sharoitda soliq tizimining samaradorligini oshirish dolzarb masalalardan biri sifatida qaralmoqda.