BOSHLANG‘ICH SINF MATEMATIKA DARSLARIDA ODDIY MASALALARNI YECHISHNI O‘RGATISHDA ZAMONAVIY TA‘LIM TEXNOLOGIYALARI - Qunnazarova Tumaris Azamat qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu tezisda zamonaviy ta‟lim texnologiyalarining boshlang„ich sinf matematika darslarida sodda masalalarni yechish ko„nikmalarini shakllantirishdagi o„rni va ahamiyati yoritilgan. Raqamli vositalar yordamida o„quvchilarning mustaqil fikrlashi, mantiqiy tahlil qilish qobiliyati va real hayotdagi muammolarga yechim topish salohiyati rivojlanishi mumkinligi asoslab berilgan. Shuningdek, amaliy qo„llanilayotgan interaktiv texnologiyalar, ularning afzalliklari va yuzaga kelishi mumkin bo„lgan muammolar ham tahlil qilingan.