O‘ZBEKISTONNING EKOLOGIK DIPLOMATIYASI: MINTAQAVIY VA GLOBAL MIQYOSDAGI HARAKATLAR - G’ulomova Ruxsora Buriyevna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Mazkur tezisda O„zbekiston Respublikasining ekologik diplomatiyasi tahlil qilinadi. O„zbekistonning ekologik diplomatiyasi mintaqaviy va global miqyosdagi ekologik muammolarga nisbatan amalga oshirilayotgan siyosiy harakatlarni o„z ichiga oladi. O„zbekistonning Orolbo„yi ekologik inqirozi bo„yicha olib borgan tashabbuslari va xalqaro hamkorlikdagi roli alohida ko„rib chiqilgan. Shuningdek, mamlakatning iqlim o„zgarishi, suv resurslaridan foydalanish va ekologik xavfsizlikni ta‟minlash borasidagi faoliyatlari yoritilgan. O„zbekistonning ekologik diplomatiyasi, shu bilan birga, mintaqaviy va global miqyosda barqaror rivojlanish uchun mustahkam poydevor yaratishda muhim rol o„ynamoqda.