Xalqaro munsabatlar tizimida xalqaro va mintaqaviy tashkilotlarning roli va ahamiyati - Tojiddinova Azima (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Globallashuv sharoitida jahon siyosiy maydonida xalqaro va mintaqaviy tashkilotlarning roli tobora ortib bormoqda. Mamlakatlar rivojida, ularningsiyosiy, iqtisodiy taraqqiyotida mazkur tashkilotlarning o„rni beqiyosdir.Ushbu maqolada xalqaro va mintaqaviy tashkilotlarning xalqaro munosabatlar tizimida tutgan o‟rni tahlil qilingan. Maqolada xalqaro tashkilotlar tushunchasining mohiyati yoritilib, ularning klassifikatsiyasi ochib berilgan.