Alohida ta’lim ehtiyojlari bo‘lgan bolalarni o‘qitish uchun inklyuziv ta’lim tizimini tashkil etish, umumta’lim muassasalarini maxsus moslamalar (ko‘tarish qurilmasi, pandus, tutqich va boshqalar), shuningdek tegishli kadrlar (maxsus pedagog, bolalarni - Suyunova Dildora Hasan qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
The article provides information on the problems that need to be solved, along with the decisions and work done by our state on the education of children with special needs in the general education system, including general provision for the education of children with special needs, special devices for children with special needs (visual aids, ramps, handrails, etc.).