Shaxsga yo`naltirilgan ta`lim - Toshmatova Barno Bahrom qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ilmiy texnik taraqqiyot jadallashgan davrda o`qitish samaradorligini oshirish maqsadida yangi o`qitish uslublari ishlab chiqilmoqda. Bu maqolada jahon standartlariga to`gri keladigan - shaxsga yo`naltirilgan ta`lim, uning afzalliklari, xususiyatlari va ta`lim tizimida qanday natijalar olib kelgani haqida ko`rib chiqamiz. Internet va texnologiya rivojlanayotganligi tufayli, talabalarning ham darsga yondashuvi, intelektual fikrlashi, dunyoqarashi, ma`lumotlarni qabul qilishi o`zgarib bormoqda. Bu esa innovatsion g`oyalarni va yangi yondashuvlarni talab qiladi, ya`ni darsda texnologiyalarni integrallashtirish va shaxga yo`naltirilgan ta`limni rivojlantirish.