Bilingualizm va uning chet tilini oqitishdagi didaktik ahamiyati - Abdusatorova Dinoraxon, Maksudova Hilola Ferdinantovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqola bilingualizm va uning xorijiy tillarni o'qitishdagi didaktik ahamiyati masalasini o'rganadi. Bilingualizm — ikki yoki undan ortiq tillarni bilish va ulardan muntazam foydalanish qobiliyati — o'quvchilarning til o'rganish samaradorligini oshirishga yordam beradi. Maqolada bilingualizmin ta'lim jarayoniga ta'siri, shuningdek, o'qitishda qo'llaniladigan didaktik metodlar va strategiyalar keltiriladi. Maqolada keltirilgan dalillar asosida, bilingualizm o'quvchilarga til o'rganishda keng imkoniyatlar yaratishi, madaniy almashinuvni rag'batlantirishi va komunikativ ko'nikmalarni rivojlantirishda muhim rol oo'ynashi ko'rsatildi.