KREATIV YONDASHUV ASOSIDA BOSHLANG'ICH TA'LIMDA FANLARARO ALOQADORLIKNI TAKOMILLASHTIRISH METODIKASI - To'xtayeva Dilnoza Xolmurodovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Boshlang‘ich ta’limda fanlararo aloqalar kichik yoshdagi o‘quvchilarda tanqidiy fikrlash, ijodkorlik va muammolarni hal qilish ko‘nikmalarini rivojlantirish uchun juda muhimdir. An'anaviy fanga asoslangan o'qitish ko'pincha o'quvchilarning fanlar o'rtasida mazmunli aloqa o'rnatish qobiliyatini cheklaydi. Ushbu tadqiqot loyihaga asoslangan ta'lim, hikoya qilish, rol o'ynash va raqamli vositalar kabi innovatsion o'qitish strategiyalarini integratsiyalash orqali fanlararo aloqani kuchaytirish uchun ijodiy metodologiyani o'rganadi. U yaxlit ta'lim tajribasini targ'ib qilishda o'qituvchilar hamkorligi va moslashtirilgan baholash usullarining muhimligini ta'kidlaydi. Ijodkorlikka asoslangan fanlararo yondashuvni amalga oshirish orqali o'qituvchilar o'quvchilarni murakkab muammolarni hal qilish va tobora o'zaro bog'langan dunyoda umrbod ta'lim olish uchun zarur bo'lgan ko'nikmalar bilan yaxshi qurollantirishi mumkin.