ДАУН СИНДРОМИ-САБАБЛАРИ - Сафаров Диёр, Бахронова Сабрина, Махматкулова Азиза, Курбонов Н (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
ХХ асрда Даун синдроми етарлича кенг тарқалган ташхисга айланди. Даун синдроми бўлган одамлар кўп қайд этилган,аммо аломатларнинг фақат бир қисмини тўхтатиш мумкин эди. Даун синдроми билан касалланган одамларнинг кўпчилиги чақалоқлик ѐки болаликдаврида вафот этган.