TASVIRIY SAN’AT JANRLARINING TASNIFLANISHI - Azizova Xilola Egamberganovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada tasviriy sanʼat janrlari, ularning rivojlanish tarixi, turlari va har bir janrning xususiyatlari tahlil qilinadi. Sanʼatning asosiy janrlari – manzara, portret, natyurmort, tarixiy janr, animalistik janr, diniy janr va boshqa yo‘nalishlar haqida maʼlumot beriladi. Shuningdek, har bir janrning sanʼatdagi o‘rni va insoniyat madaniyatiga taʼsiri haqida fikr yuritiladi. Maqolada taniqli rassomlar ijodi ham tahlil qilinib, ularning uslubiy xususiyatlariga eʼtibor qaratiladi.