Ijtimoiy tarmoqlar: foyda va zarar. (Yoxud yoshlar orasida internetning taʼsiri) - Xurramova Farangiz, (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Mazkur maqolada ijtimoiy tarmoqlarning zamonaviy jamiyatga ta‘siri har tomonlama tahlil qilinadi. Unda ijtimoiy tarmoqlarning inson hayotiga ijobiy va salbiy ta‘siri, yosh avlod tarbiyasiga ta‘siri, an‘anaviy madaniyatga bo‗lgan ta‘siri va siyosiy jarayonlardagi o‗rni haqida so‗z boradi. Shuningdek, maqolada ijtimoiy tarmoqlardan samarali foydalanish bo‗yicha tavsiyalar ham berilgan. Ijtimoiy tarmoqlarning afzalliklari bilan birga, ularning xavflariga e‘tibor qaratish, texnologiyadan ongli ravishda foydalanish zarurligi ta‘kidlanadi.