KICHIK BIZNES VA XUSUSIY TADBIRKORLIK SAMARADORLIGINI OSHIRISHDAGI MUAMMOLARI - Mamadaliyev Doniyorbek Shuxratbek o‘g‘li (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Mazkur maqolada kichik biznes va xususiy tadbirkorlikni rivojlantirishda yuzaga keladigan asosiy muammolar va ularning samaradorligini oshirish yo„llari tahlil qilinadi. Kichik bizneslar o„z faoliyatini boshlashda va kengaytirishda bir qancha qiyinchiliklarga duch keladilar, jumladan, moliyaviy resurslar yetishmasligi, raqobatbardoshlikning pastligi, boshqaruv tizimlarining samarali ishlamasligi, bozorni va mijozlarni to„g„ri tahlil qila olmaslik, texnologiyalarni joriy etishdagi to„sqinliklar va mehnat kuchining malakasizligi kabi muammolar mavjud. Maqolada bu muammolarga yechim sifatida moliyaviy imkoniyatlarni kengaytirish, marketing va boshqaruv strategiyalarini yaxshilash, innovatsion texnologiyalarni joriy etish, hamda xodimlar malakasini oshirish zarurligi ko„rsatiladi. Kichik bizneslarni muvaffaqiyatli rivojlantirish uchun bu muammolarni hal qilish va samarali boshqaruv tizimlarini yaratishning ahamiyati ta'kidlanadi.